Immuunsysteem

Het immuunsysteem is erg belangrijk voor de gezondheid van de hond. Dit is de natuurlijke verdedigingslinie van het lichaam van je hond en als deze goed werkt kunnen virussen en infecties het wel schudden! Maar om gezond te blijven moet het immuunsysteem natuurlijk wel goed werken, anders hebben virussen vrij spel. Daarom is het belangrijk dat jij goed voor het immuunsysteem van je hond zorgt. Bij Animigo staat de gezondheid van je trouwe viervoeter centraal. Daarom gebruiken wij alleen onderzochte ingrediënten waarvan de voordelen bekend zijn in onze supplementen. Ontdek hier onze supplementen om de weerstand van je hond te stimuleren!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Geen resultaat
De filters die u hebt gekozen kwamen niet overeen met een van onze producten. Reset de filter en pas uw zoekopdracht aan.

De basis van iedere gezondheid is de weerstand van het lichaam. Bij honden is dit niet anders. De weerstand van je hond voorkomt ziektes, zodat ‘ie een lang en gelukkig leven kan leiden. Als baasje wil je natuurlijk het beste voor je hond. Zorgen voor de weerstand is hier onderdeel van. Door de weerstand van je hond te verzorging kun je het immuunsysteem stimuleren zodat je gezonder door het leven gaan!

Wat is het honden immuunsysteem?

Het immuunsysteem is een overkoepelende term die alle actieve componenten van het lichaam beschrijft die virussen en ziektes afweren. Wanneer je hond even minder actief is en vaker slaapt dan normaal, dan is dit een systeem van een actief immuunsysteem. De natuurlijke defensie van het lichaam vormt het immuunsysteem. Net zoals ieder ander onderdeel van het lichaam, kan ook het immuunsysteem minder effectief worden. Wanneer dit voorkomt kan je hond vatbaarder zijn voor ziektes. Door het immuunsysteem van je hond te stimuleren kan je het risico op ziektes minimaliseren.

Dreigingen voor het honden immuunsysteem

Om de weerstand van je hond beter te begrijpen, is het belangrijk dat je bekend bent met de verschillende risico’s.

Leeftijd

Leeftijd is een complex probleem wanneer het gaat om de gezondheid van je hond. Natuurlijk beïnvloedt de leeftijd van je hond niet alleen het immuunsysteem, maar ook de spijsvertering, cognitieve functies en nog veel meer. Naarmate je hond ouder wordt, wordt ook het immuunsysteem minder effectief. Dit maakt je hond gevoeliger voor indringers van buitenaf. Het is belangrijk om dit te in gedachte te houden. Wanneer je hond jong is, is het belangrijk om ‘m bloot te stellen aan de omgeving zodat het immuunsysteem versterkt kan worden, maar naarmate ze ouder worden is het raadzaam ze juist meer te beschermen tegen de natuur om de werking van het immuunsysteem te preserveren. Ook kan het immuunsysteem positief beïnvloed worden door hulpmiddelen van buitenaf.

Ziekte

Natuurlijk zijn ziektes de verantwoordelijkheid van het immuunsysteem, maar te veel ziektes kan juist het immuunsysteem aantasten. Beeld je een leger in als immuunsysteem. Het persoonlijke leger van je hond vecht hard om het externe virus uit het lichaam te krijgen, maar daarbij kan het geen tweede virus aanpakken. Daarvoor zijn er niet genoeg soldaten. Wanneer je hond ziek is, is het belangrijk genoeg voorzorgsmaatregelen zodat je hond niet te maken krijgt met een tweede virus. DIt is waarom ziekenhuizen en dierenartspraktijken altijd erg hygiënisch zijn en waarom virussen vaak bestreden worden met rust, medicatie en genoeg gezond eten.

Dieet

Dieet kan erg veel invloed hebben op de weerstand van je hond. Als je hond veel bewerkte voedingsmiddelen eet, kan dit negatieve gevolgen hebben voor het immuunsysteem omdat dit vrije radicalen met zich mee kan brengen. Door een gebalanceerd dieet samen te stellen voor je hond wat verrijkt is met natuurlijke producten en voedingsmiddelen die het immuunsysteem kunnen stimuleren kun jij ervoor zorgen dat je hond een gezonde en sterke weerstand krijgt. Een gezond dieet is verrijkt met veel antioxidanten, die de schade veroorzaakt door vrije radicalen kunnen voorkomen. Het dieet van een hond is erg afhankelijk van de keuze van het baasje. Wil jij het beste voor je hond? Bespaar dan kosten noch moeite om een gezond en gebalanceerd dieet voor je hond te ontwerpen zodat jullie langer samen kunnen zijn!

Sport

Beweging is een natuurlijke weerstand-booster. Dat gezegd te hebben, er is een grens. Te veel sport kan juist het immuunsysteem beperken. De energie die je hond binnenkrijgt door voeding te verteren wordt verdeeld over de verschillende onderdelen van het lichaam. Als je hond meer energie moet uitdelen aan de onderdelen van het lichaam die beweging in gang zetten, dan blijft er natuurlijk minder energie over voor andere vitale lichaamsdelen. Dan kan je hond vatbaarder zijn voor virussen en ziektes. Dit probleem kan gereguleerd worden door voldoende te bewegen, maar niet te veel. Aan de andere kant kun je dit probleem ook voorkomen door je hond meer eten te geven, zodat je hond ook meer energie kan uitdelen aan de verschillende delen van het lichaam! Let wel op dat als je je hond meer te eten geeft, dit ook gepaard moet gaan met meer beweging. Anders slepen ze binnen de kortste keren hun buikje over de grond!

Hoe boost je de weerstand van een hond?

De weerstand van je hond verzorgen is net zo belangrijk als het zorgen voor je eigen weerstand. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de weerstand te versterken. Het is belangrijk om een gebalanceerd dieet voor je hond samen te stellen. Vermijd bewerkte voeding en kies juist voor natuurlijke voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten. Stem het aantal calorieën af op hoe actief je hond per dag is. Actievere honden moeten ook meer te eten krijgen dan minder actieve honden.

Sport is ook erg belangrijk voor de weerstand van je hond. Regelmatig wandelingen maken kan een positieve werking hebben op het immuunsysteem en zorgt er ook voor dat je hond emotioneel geprikkeld wordt. Activiteiten die je samen met je hond doet zorgt voor een sterke band waar zowel jij als je hond erg gelukkig van kan worden. Maar let er wel op dat je niet te veel beweegt. Dat kan juist weer negatieve gevolgen hebben voor het immuunsysteem.

Tot slot zijn er ook supplementen die de weerstand van je hond kunnen stimuleren. Deze zijn ook erg geschikt voor ouder wordende honden, omdat honden op leeftijd vaak minder eetlust hebben dan jonge honden en pups. Supplementen zorgen er dan voor dat ze in ieder geval nog de nutriënten binnenkrijgen die vereist zijn voor een functioneel immuunsysteem. Let erop dat het supplement wel vitamines, mineralen en een weerstand-boostend ingrediënt bevat zoals Echinacea.

Bij Animigo zijn wij trots dat we kunnen bijdragen aan het gezonde en gelukkige leven van je hond. Ontdek nu ons hele assortiment en we wensen je veel plezier met shoppen!

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.