Huid & vacht

Katten Kapsels: 10 Leukste Kapsels Voor Jouw Kat

Hoe leuk is jouw kat? Kan je kat nog stoerder zijn? Maak jij je ooit zorgen dat je kat niet genoeg bekijks heeft van jouw vrienden, buren of zelfs andere katten in de buurt? Deze problemen hebben een oplossing nodig. Maar het is niet nodig om je kat petjes en brillen te laten dragen, die ze alleen maar vervelend vinden. Misschien gewoon een nieuwe look, een nieuwe style. Een geweldig, nieuw kapsel. Je kunt natuurlijk zelf creatief worden en je kat een kapsel geven, maar als je even wilt relaxen kun je ook gewoon door de 10 leukste kapsels voor jouw kat kijken. Ja, wij hebben dit gemaakt. Geen dank!

De trotse alpha

Laat je kleine monster zijn voorgeslacht uit de Sahara beleven met dit kapsel. Het ziet er niet alleen stoer uit, maar het helpt je kat ook om te stoppen met vervellen. Geen irritante haarballen of huidschilfers meer. Om deze brullende blik te bereiken, scheer je de romp van je kat, langs de pootjes naar het scheenbeen en langs de staart en laat je aan het uiteinde een plukje achter. Laat een grote bos haar rond hun hoofd en onder hun kin richting hun voorpoten. En dat is het. Jouw kat is nu een volwaardige trotse leeuw die gemakkelijk waar Mufasa uit de Leeuwenkoning niets bij is!

De draak

Zorg ervoor dat je kat klaar is voor Halloween door ze in een draak te veranderen. Nee, je hebt geen kostuum nodig. Was ze goed met wat huid- en vachtshampoo, droog ze af en ga aan de slag. Net als bij het vorige kapsel, begin je met het scheren van de romp van je kat, maar niet het gebied langs de ruggengraat. Scheer de poten zoals voorheen tot aan het scheenbeen, en de manen kunnen ook blijven. Nu wordt het wat lastiger, dus bereid je voor. Je wilt het haar langs de ruggengraat in rechthoekige driehoeken knippen, met de rechte kant naar hun staart gericht. Doe dit helemaal langs hun ruggengraat en langs hun staart. Hopelijk blijft je kat stil genoeg zitten zodat je dit voor elkaar krijgt, want het resultaat is het waard!

De droom

Stroomlijn de look van je kat met deze coole stijl. Geef ze met gemak een fluwelen glans en ga tegelijkertijd haarballen en haaruitval tegen. Scheer over hun hele lichaam ongeveer een centimeter van hun vacht af. Als je er dan met je handen overheen gaat, zullen ze aanvoelen als een fluwelen badhanddoek. Bekijks krijgt je kat dan zeker wel!

De kurkentrekker

De spiraalvormige stijl maakt je kat uniek. Pak het uiteinde van de staart en scheer rond en omhoog, waardoor een ononderbroken vacht rond hun staart en lichaam ontstaat. Zorg ervoor dat de vachtspiraal zich opent als je dichter bij hun gezicht en nek komt. Voila, je kat is nu een kurkentrekker. Ja, dit is meer stijl dan functionaliteit. Maar wat voor een stijl, zeg!

De egoïst

Honden hebben baasjes, katten hebben dienaren. Is het je ooit opgevallen dat je kat beter denkt te zijn dan alles en iedereen? Geef ze een stijl die hierbij past. Het is eigenlijk vrij simpel. Het enige dat je moet doen is hun hele lichaam scheren. Als het enige haar dat nog over is op hun hoofdje, geef het dan zoveel mogelijk volume. Blaas dat hoofdhaar echt op. Nu is het hoofd van je kat letterlijk net zo groot als dat je kat zelf denkt dat het is.

Ugg-laars deluxe

Er gaat niets boven het warme, behaaglijke gevoel van je voeten in een Ugg-laars tijdens de winter, toch dames? Waarom zou je kat niet hetzelfde willen? Nou ja, in ieder geval dezelfde look. Scheer hun hele lichaam, en als je bij hun poten komt, scheer je tot net boven het scheenbeen. Nu draagt je kat schattige, kleine Ugg-laarsjes.

De rockster

Luistert je kat nooit? Keert je kat je altijd de rug toe? Nou, deze stijl is perfect voor elke beginnende anarchistische kat. Scheer hun lichaam en laat een dikke streep over van ongeveer vijf centimeter breed langs hun ruggengraat. Als dat klaar is, houd je het haar omhoog en scheer je lijnen over de ruggengraat. Spijk vervolgens elke sectie omhoog. Ta-da! Je eigen persoonlijke rockster.

De haarbal

Deze is gemakkelijk. Laat het haar van je kat groeien en zorg ervoor dat je na verloop van tijd de haren rond het hoofd en gezicht trimt. Conditioneer het dan en veeg het uit. Dat is het. Je kat is nu een bolletje bont. Let op: deze vereist wel wat meer schoonmaakwerk achteraf!

De president

Deze stijl werkt het beste voor katten die de baas zijn in huis. Laat het haar bovenop hun hoofd uitgroeien, terwijl de rest van hun lichaam getrimd blijft. Als hun hoofdhaar lang genoeg is, style het dan in een zijscheiding. Als je wilt kun je misschien een kleine stropdas toevoegen. Dan heb je je eigen president.

De professional

Of leg de make-over van je kat in de handen van een professionele trimmer. Ook zij kunnen jou informeren over verschillende stijlen die gepast zijn voor jouw kat. Dan hoef je het ook zelf niet op te ruimen!

Andere interessante artikelen