Lever, nier en alvleesklier

De lever, nieren en alvleesklier zijn 3 essentiële organen die bijdragen aan de gezondheid van je poes. Het is daarom belangrijk dat deze organen goed werken. De lever en de nieren zijn verantwoordelijk voor het ontgiften van het lichaam. Als deze organen niet goed werken blijven gifstoffen te lang in het lichaam zitten. De alvleesklier is verantwoordelijk voor het omzetten van voeding in energie. Hierdoor heeft je kat genoeg energie om lekker op ontdekkingsreis te gaan door de wijk en je buren eens even flink dwars te zitten. Het dieet van je kat kan bijdragen aan de gezondheid van deze 3 vitale organen. Onze supplementen voor de lever, nieren en alvleesklier zijn speciaal geformuleerd om bij te kunnen dragen aan de gezondheid en goede werking van deze organen. Check hier ons assortiment met supplementen voor de lever, nieren en alvleesklier van je poes!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Geen resultaat
De filters die u hebt gekozen kwamen niet overeen met een van onze producten. Reset de filter en pas uw zoekopdracht aan.

Het lichaam van een kat is, net als ons lichaam, afhankelijk van de functionaliteit van de lever, de nieren en de alvleesklier, en helaas kunnen ze dezelfde problemen oplopen met deze essentiële organen. De lever, nieren en alvleesklier zijn kwetsbare organen die, bij weinig tot geen verzorging, aandoeningen kunnen oplopen die de gezondheid van je kat in gevaar brengen.

De bescherming van deze organen is essentieel om ervoor te zorgen dat je kat het beste uit het leven haalt en een gelukkig en gezond leven kan leiden. Het bieden van leverondersteuning voor katten en verzorging van de nieren en alvleesklier in de vorm van een uitgebalanceerd dieet en genoeg lichaamsbeweging kan bijdragen aan de gezondheid van je kat!

Wat doet de lever van je kat?

De lever van je kat is een centraal brandpunt van de spijsvertering in zijn lichaam. Je kunt natuurlijk je best doen om ervoor te zorgen dat je kat alleen eet wat jij haar geeft, maar ze vinden ook wel eens wat in de achtertuin. Gelukkig is de lever er om het slechte spul dat ze verteren te filteren en naar de nieren te sturen waar het uit het lichaam wordt verdreven en de dreiging van eventuele schade wordt geminimaliseerd. Denk aan de lever van je kat als de portier bij een club die ervoor zorgt dat alleen de juiste ‘personen’ naar binnen mogen. Het dealen met al deze ongewenste gifstoffen kan echter de lever beschadigen en de natuurlijke functie ervan belemmeren, waardoor de gezondheid van je kat in gevaar komt.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van leverziekte bij katten?

De oorzaak van een leverziekte bij katten is nogal simplistisch, het is de opeenhoping van giftige stoffen in de lever, vaak als gevolg van een ongezonde levensstijl. Je zou leverproblemen bij mensen kunnen associëren met alcoholgebruik, maar hetzelfde effect kan bij je poes worden veroorzaakt door het gebruik van te veel bewerkte voedingsmiddelen. Deze giftige chemicaliën stapelen zich op tot het punt waarop de lever het niet meer aan kan. De symptomen bij je kat waar je op moet letten zijn gebrek aan eetlust, overmatig kwijlen, een plotselinge gedragsverandering, geelzucht (gele verkleuring van de ogen en het tandvlees), braken en diarree.

Wat doen de nieren van je kat?

De nieren bevinden zich aan weerszijden van het lichaam en werken om het bloed van je kat te reinigen van dezelfde soort ongewenste mineralen en gifstoffen als de lever. Ze filteren het bloed, scheiden vuildeeltjes in het bloed van je kat en sturen deze vervolgens naar de blaas waar ze als urine worden uitgescheiden. Dit proces wordt de nierfunctie genoemd en is een belangrijk onderdeel om giftige chemicaliën uit de bloedbaan van je kat te houden, waar ze anders schade zouden kunnen aanrichten aan de rest van hun fragiele lichaampje.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van nierziekte bij katten?

Vaak is de ophoping van gifstoffen de oorzaak van nierziekte. Deze kunnen het gevolg zijn van de consumptie van te veel suiker en bewerkte voedingsmiddelen, of slechte voeding in het algemeen. Dit leidt tot een ontsteking van de nier, waardoor het bloed niet meer kan worden gereinigd. Omdat het de taak van de nieren is om het bloed te reinigen en urine te produceren, is het belangrijkste symptoom waar je naar moet kijken bij je kat grote hoeveelheden verdunde urine en heel veel dorst. Mede vanwege de giftigheid van deze gifstoffen, is het niet ongebruikelijk om bij je kat braken, gebrek aan eetlust en snel gewichtsverlies te zien.

Wat doet de alvleesklier van je kat?

De alvleesklier van je kat is essentieel bij het reguleren van de suikerspiegel kat en het reguleren van de hoeveelheid glucose in het bloed. Hier wordt het verbrand voor energie of opgeslagen als vet. Het speelt ook een rol bij de vertering van voedsel. De alvleesklier helpt niet alleen om de suikerspiegel van je kat onder controle te houden, maar het laat ook enzymen vrij die door het spijsverteringsstelsel aan het werk worden gezet om voedsel af te breken. Bepaalde factoren, met name de opeenhoping van gifstoffen, kunnen er helaas voor zorgen dat de alvleesklier verstopt raakt, wat bij katten ‘pancreatitis’ kan veroorzaken, een vervelende infectie die vreselijke gevolgen kan hebben.

Wat zijn de oorzaken en symptomen van pancreatitis bij katten?

Er zijn verschillende oorzaken voor pancreatitis, of een alvleesklierontsteking, maar de grootste verklaring is de opeenhoping van gifstoffen die door je poes zijn opgenomen. Dit is de reden waarom te veel bewerkt voedsel of een slecht dieet erg gevaarlijk kan zijn voor katten. Wat er gebeurt met pancreatitis is behoorlijk smerig. De spijsverteringsenzymen die vrijkomen uit de alvleesklier worden binnenin geactiveerd in plaats van op hun bestemming, wat in wezen betekent dat de alvleesklier zichzelf begint te verteren. Het is in feite hetzelfde als een waterballon die in je hand explodeert voordat je hem kunt gooien, maar met veel grotere gevolgen voor de gezondheid van je kat. Een actieve levensstijl in combinatie met een gezond dieet is het beste wat je kunt doen om deze 3 vitale organen te ondersteunen.

Wat kun je zelf doen?

Ten eerste is de grootste oorzaak van aandoeningen van de lever, de nieren en de alvleesklier de opeenhoping van giftige chemicaliën. Daarom is het essentieel om een uitgebalanceerd en gezond dieet voor je kat samen te stellen dat ook veel antioxidanten bevat. Een uitgebalanceerd dieet kan de basis vormen van een levensstijl die de lever ondersteunt bij katten, samen met ondersteuning voor de nieren en de alvleesklier. Ook is genoeg beweging belangrijk om de weerstand van je kat te stimuleren zodat je ziektes, infecties en virussen effectief geweerd kunnen worden. Ook suppletie is erg populair bij katteneigenaren. Supplementen die verrijkt zijn met belangrijke nutriënten voor deze 3 vitale organen kunnen een positieve invloed hebben op de gezondheid van je kat!

Bij Animigo willen we het beste voor je poes. Ontdek nu ons hele assortiment en shop wat je nodig hebt om je kat een lang en gelukkig leven te bieden!

* Wij maken u erop attent dat de resultaten van onze producten per individu kunnen variëren. Het wordt aanbevolen deze producten te gebruiken naast een voedzaam gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Alle klant beoordelingen op deze website zijn oprecht.