maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Welzijn

Het welzijn van je kat is ontzettend belangrijk. Hoe beter het welzijn van je poes, hoe gelukkiger ze in het leven staat. Echter is het bevorderen van het welzijn van je kat zo simpel nog niet. Het welzijn van je kat wordt opgemaakt door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de vachtgezondheid, hersengezondheid, mondhygiëne, metablosime en weerstand. Alles is met elkaar verbonden. Als bijvoorbeeld de spijsvertering niet goed functioneert dan hebben andere organen daar last van. Bij Animigo staat de gezondheid van jouw kat centraal. Daarom proberen we bij Animigo voor deze verschillende onderdelen van het lichaam supplementen te ontwikkelen met natuurlijke ingrediënten waarvan bewezen is dat deze goed zijn voor het welzijn van je poes. We vermijden chemicaliën en gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten. Ontdek hier onze producten voor het welzijn van je kat.
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Een kat is veel meer dan alleen huisdier. Ze maken deel uit van de familie! Dit betekent dat hun welzijn net zo belangrijk is als dat van een ander en je wilt natuurlijk dat jouw poes een lang en gelukkig leven leidt. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het algehele welzijn van je kat, zoals voeding, hygiëne en beweging. Daarom is het belangrijk dat jij aandacht schenkt aan alle factoren die bijdragen aan het welzijn van je kat zodat ‘ie het beste uit het leven kan halen!

Vitamines & mineralen voor een gezonde kat

Er zijn verschillende vitamines en mineralen die goed kunnen zijn voor je kat. Wij begrijpen dat je soms door de bomen het bos niet meer kunt zien. Daarom hebben we alles op een rijtje voor je gezet:

Vitamine / mineraal Voordeel
Vitamine A Voor de huid, het gezichtsveld en immuunsysteem
Vitamine B Metabolisme, huid, haar, vermoeidheid, gezichtsveld en psychologische functies
Vitamine C Collageen voor botten, kraakbeen, tanden, tandvlees en het immuunsysteem
Vitamine D Botten, spieren, tanden en het immuunsysteem
Vitamine E Beschermt cellen tegen oxidatieve stress
Calcium Spieren, spijsverteringsenzymen, botten en tanden
Koper Haar en huidpigmentatie
IJzer Cognitieve functie, energieleverend metabolisme, immuunsysteem en vermoeidheid
Magnesium Elektrolytenbalans, energieleverend metabolisme, zenuwstelsel, spieren en eiwitsynthese
Potassium Zenuwstelsel, spierfunctie en bloeddruk
Selenium Haar, nagels, schildklierfunctie en immuunsysteem

Hartgezondheid

Goede voeding en regelmatige beweging is erg belangrijk voor het welzijn van je poes. Potassium, Calcium en vitamine E kunnen alle 3 bijdragen aan de gezondheid van het hart. Deze nutriënten vinden we in voeding als bananen, melk en zaden. Dit is natuurlijk voeding wat je niet zo snel aan je kat zou geven. Daarom is een speciaal supplementen voor je kat veel makkelijker om ervoor te zorgen ‘ie toch nog alles binnenkrijgt voor een gezond hart. Aminozuren zoals L-carnitine en Taurine kunnen ook bijdragen aan de gezondheid van het hart.

Gezichtsveld

Het zicht van je kat is natuurlijk erg belangrijk. Met hun ogen ontdekken ze een groot gedeelte van de wereld. Dus als hun gezichtsveld afneemt, kan dat erg stressvol voor ze zijn. Vitamine E en C kunnen beide bijdragen aan een gezond gezichtsveld. Een goed plantaardige ingrediënt om in hun dieet te verwerken zijn bosbessen. Deze kunnen helpen hun zicht te beschermen en hun nachtzicht te ondersteunen. Luteïne is ook belangrijk omdat het het gezichtsveld ook kan ondersteunen en kan helpen bij leeftijdsgerelateerde degeneratie.

Hygiëne

Katten haten water. Dat is nou eenmaal zo. Maar dat betekent niet dat je ze niet af en toe even in bad moet doen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de vacht van je poes regelmatig checkt op ongedierte en ook borstelt om klitten te voorkomen. Ook moet je de huid periodiek checken op rode plekken, schilfers en wonden. Mondhygiëne is ook erg belangrijk omdat dit tandsteen, tandplak en tandvleesontstekingen kan voorkomen. Het is misschien niet hun favoriete bezigheid met jou als baasje, maar het is erg belangrijk voor hun welzijn!

Dierenarts bezoeken

Net als elk ander dier, kunnen ook katten ziek worden. Symptomen van ziektes kunnen natuurlijk variëren, maar veel voorkomende symptomen zijn onder andere gebrek aan eetlust, haaruitval, vermoeidheid, gewichtsverlies of -toename en ademhalingsproblemen. Indien je deze symptomen voor langere periode opmerkt, is het raadzaam om een dierenarts te bezoeken voor een diagnose en wellicht direct een behandeling. Zelfs als je kat geen overduidelijke symptomen van ziekte vertoont, is het nog steeds verstandig om je poes mee te nemen naar de dierenarts voor een periodieke check. Zie het als een APK, maar dan voor het lichaam van je kat. Niet elk probleem is zichtbaar voor een ongetraind oog!

Bij Animigo willen we het beste voor je poes. Ontdek nu het hele assortiment en shop wat je nodig hebt om je kat een lang en gelukkig leven te bieden!