maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Botten & Gewrichten

Zonder fundering staat het gebouw niet stevig, toch? De botten en gewrichten van ons lijf zijn onze persoonlijke fundering. Met een gezond skelet kan jouw kat op avontuur door de buurt en spelen met andere katers, maar als er iets mis is dan zal ze daar last van hebben. Daarom is het belangrijk dat je de botten en gewrichten van jouw kleine leeuw serieus neemt. Met ingrediënten zoals glucosamine en chondroïtine verzorg jij het kraakbeen van je kat. Kraakbeen is verantwoordelijk voor de smering tussen de gewrichten en zorgt ervoor dat alles soepel over elkaar kan bewegen. Bij Animigo staat de gezondheid van jouw kat centraal. Daarom hebben we altijd jouw kat in ons achterhoofd wanneer we nieuwe supplementen formuleren en gebruiken we alleen onderzochte ingrediënten van kwaliteit. Ontdek hier ons assortiment en verzorg de gewrichten en botten van jouw poes!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Katten rennen veel rond. Ze sprinten de woonkamer door, springen op van alles en nog wat en zitten soms ook wel eens een onschuldige vogel achterna. Als je denkt dat je kat minder dan normaal beweegt, kan dit betekenen dat ze last heeft van haar botten of gewrichten. In dat geval is het belangrijk dat je actie onderneemt voordat het alleen maar erger wordt.

Wat veroorzaakt bot- en gewrichtspijn bij katten?

Bot- en gewrichtspijn kunnen opgesplitst worden in 2 categorieën: ontwikkeling en degeneratief. Ontwikkelingsproblemen zorgen ervoor dat de botten en gewrichten niet correct ontwikkeld worden wanneer ze jong zijn. Degeneratief betekent dat vader tijd z’n werk doet en dat het kraakbeen langzamerhand slijt, wat kan resulteren in pijn en irritatie tijdens beweging. Iedere kat is anders, maar veel voorkomende oorzaken van kraakbeenslijtage zijn gewichtstoename, leeftijd, blessures of normale slijtage.

Artritis bij katten

Bij gezonde katten zijn de oppervlaktes van botten bedekt met een laagje kraakbeen en gewrichtsvloeistof. Dit zorgt ervoor dat de gewrichten soepel over elkaar heen glijden, wat resulteert in beweging. Als je kat artritis heeft, is dit dunne laagje kraakbeen versleten waardoor de botten niet makkelijk over elkaar heen kunnen bewegen. Dit zorgt voor pijn en irritatie.

De dierenarts kan vaststellen of je kat lijdt aan artritis. Als je merkt dat je kat stijver dan normaal is en je handelt direct, dan heb je een grote kans dat je het kan verhelpen voordat het erger wordt.

Hoe verzorg je de gewrichten van je kat?

Als jij de gewrichten van je kat wilt verzorgen, heb je 2 opties: chirurgie of natuurlijke methodes. Als je denkt dat de gewrichtspijn ernstig is, dan is een bezoekje aan de dierenarts raadzaam voordat je je beslissing maakt. Voor sommige gevallen is chirurgie de enige oplossing, maar voor de meeste katten kunnen natuurlijke methodes al veel helpen. Als je voor de natuurlijke methodes kiest, is het belangrijk dat je de oorzaak van de gewrichtspijn achterhaald. Als dit komt door gewichtstoename, dan kun je ‘m laten diëten in combinatie met regelmatige sportsessies. Als je denkt dat het door normale slijtage komt, dan kun je juist proberen om je bezig te houden met activiteiten die niet zo veel beweging vereisen.

Natuurlijke gewrichtsverzorging voor katten

In combinatie met het verhelpen van de oorzaak, kun je ook andere oplossingen proberen. Je poes kan baat hebben bij natuurlijke suppletie die verrijkt zijn met ingrediënten voor gezonde gewrichten en botten. Deze supplementen komen vaak in katvriendelijke vormen zoals makkelijk door te slikken pillen of tabletten.

Voeding voor gezonde botten & gewrichten

Net als supplementen, kan ook voeding erg voordelig zijn voor de botten en gewrichten van je poes. Er zijn bepaalde ingrediënten die bij kunnen dragen aan gezonde botten en gewrichten. Omega 3 en 6 zijn vetzuren die gevonden kunnen worden in visolie of voeding zoals lijnzaad. Daarnaast zijn ook glucosamine en chondroïtine erg voordelig voor gezonde botten en gewrichten. Kurkuma en gember kunnen ontstekingen voorkomen. Zorg er ook voor dat je kat genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Verzorging van de botten gewrichten van je kat vereist wat van jou als baasje. Maar je wilt natuurlijk wel het beste voor je kat. Volg daarom onze tips op om het jezelf en je kat zo makkelijk mogelijk te maken. Monitor hun beweging en kom direct in actie als je denkt dat er wat loos is. Hoe eerder je begint, hoe groter de kans dat je je kat nog kan helpen. Ontdek nu ons hele assortiment en shop wat je nodig hebt voor je kat!