maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Gebit

Het gebit van je hond speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van de wereld. Als baasje weet jij als geen ander dat bijna alles in aanraking komt met het gebit van je hond. Echter denkt je hond niet na over de consequenties en als jij het niet behandelt kan er tandplak of tandsteen ontstaan. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het belangrijk dat jij als baasje je hond supplementen geeft die de mond verzorgen en het gebit in goede staat houden. Bij Animigo staat de gezondheid van je hond centraal. We gebruiken alleen onderzochte ingrediënten in onze supplementen. Kies bijvoorbeeld voor de eetbare tandpasta of een poeder die je gemakkelijk over het eten van je trouwe vriend kunt strooien. Ontdek hier ons assortiment en verzorg het gebit van je hond!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Honden hebben geen handen om dingen op te rapen. Dit benadrukt nog maar eens het belang van hun mond. De mond van je trouwe viervoeter is een belangrijk middel waarmee zij de wereld om hen heen verkennen. Het is daarom essentieel dat we er alles aan doen om hun mondhygiëne op peil te houden. De kleinste handelingen kunnen al groot effect hebben. Daarentegen kan de mondhygiëne al snel achteruit gaan als je het een tijdje achterwege laat. Het is belangrijk dat je de mondhygiëne van je hond vanaf jongs af aan serieus neemt, zodat ze hier later profijt van kunnen hebben.

Honden tandplak

Het meest voorkomende probleem is tandplak. Maar wat is tandplak precies? Tandplak is een soort mineraal wanneer kleine deeltjes van ons voedsel en speeksel mixen. Dit plakt vervolgens vast aan je tand. Dit is waarom mensen normaal gesproken ten minste 2 keer per dag hun tanden moeten poetsen. Mondhygiëne bij honden wordt meer dan niet over het hoofd gezien. Daarom is het makkelijk voor tandplak om ongehindert zijn werk te gaan en overal vast te gaan plakken. Wanneer tandplak te lang genegeerd wordt, kan dit veel risico met zich meebrengen voor de mondhygiëne van je hond.

Honden tandsteen

Tandsteen ontstaat wanneer tandplak genegeerd wordt. Wanneer tandplak dusdanig lang genegeerd wordt, wordt het blootgesteld aan meer mineralen die opbouwen tot het uiteindelijk tandsteen wordt. Tandsteen is een nog veel groter probleem voor de mondhygiëne van je grote vriend. Tandsteen kan schade aanrichten aan het tandvlees, wat ontsteking, bloedingen of extreme irritatie kan veroorzaken. Als baasje wil je je hond deze lijdensweg natuurlijk besparen. Zorg daarom al van jongs af aan goed voor hun tanden en tandvlees!

De tanden van je hond verzorgen

Het beste wat je kunt doen om te zorgen voor de tanden van je hond is om ze weg te houden van dingen die schade kunnen veroorzaken. Uit onrust en verveling kunnen honden op van alles en nog wat gaan kauwen. Zorg ervoor dat dit geen baksteen of stuk hout is, maar geef ze juist een speeltje. Dit prikkelt hun instinct op een manier waarbij hun tanden niet het loodje leggen. Je kunt zelfs dental sticks of speciale kauwtabletten overwegen waar je hond lekker op kan knagen, terwijl deze ook nog eens de mondhygiëne kunnen stimuleren.
Het poetsen en schoonmaken van de tanden van je hond is een hele klus. Natuurlijk staat je hond niet te springen wanneer jij met een onbekend voorwerp naar ze toe komt, om dit vervolgens in hun mond proberen te stoppen. Toch is het essentieel voor hun mondhygiëne. Daarom moet je er zo vroeg mogelijk mee beginnen, want dan zijn ze er sneller aan gewend en is het later niet zo’n probleem. Indien je hond echt niet mee wilt werken, is het raadzaam ze te belonen wanneer ze braaf stilzitten tijdens het poetsen.

Honden mondhygiëne supplementen

Als je hond echt niet wilt dat je met een tandenborstel aan komt zetten of je wilt juist nog iets extra’s ondernemen, dan zijn supplementen een goede optie. Een gebalanceerd dieet is natuurlijk het belangrijkste, maar mondhygiëne-supplementen voor honden zijn geformuleerd om de tanden en het tandvlees te verzorgen, en om tandplak en -steen te reinigen. Bij Animigo zijn wij trots dat we kunnen bijdragen aan het gezonde en gelukkige leven van jouw beste vriend. Ontdek ons hele assortiment, speciaal geformuleerd voor het gebit van je hond.