maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Immuunsysteem

De weerstand is erg belangrijk voor het welzijn van de poes. Dit is de persoonlijke Jaap Stam of Ron vlaar van het lichaam en zorgt ervoor dat virussen en andere infecties de bal niet in het doel krijgen. Maar om gezond te blijven moet dit verdedigingsmechanisme natuurlijk wel goed werken, want anders kunnen virussen gewoon hun gang gaan. Daarom is het belangrijk dat jij goed voor het immuunsysteem van je kat zorgt. Bij Animigo streven we ernaar om producten te ontwikkelen die de gezondheid van jouw poes stimuleren. Daarom gebruiken wij alleen onderzochte ingrediënten in onze supplementen waarvan de effecten bewezen zijn. Ontdek hier onze supplementen om het immuunsysteem van je kat te stimuleren!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Liefhebbende katteneigenaren hebben natuurlijk veel over voor de gezondheid van hun mini-leeuw. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan het welzijn van je kat. Een gebalanceerd dieet, genoeg beweging en uiterlijke verzorging zijn allemaal factoren die bijdragen aan de gezondheid van je kat. Maar een factor wat nog wel eens over het hoofd gezien wordt is de weerstand van je kat, want ook onze huisdieren kunnen ziek worden.
De weerstand van je kat is ongelooflijk belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat infecties en virussen geen kans krijgen om het lichaam over te nemen. Zie de weerstand als het persoonlijke leger van je kat dat buitenaardse indringers elimineert zodat je kat de controle blijft houden over haar eigen lichaam. Het leger moet wel genoeg ondersteuning krijgen om hun werk goed te kunnen blijven doen. Daarom is het belangrijk dat jij als eigenaar genoeg doet om bij te dragen aan de gezonde weerstand van je kater!

Wat zijn risico’s voor de weerstand van je kat?

De weerstand is de persoonlijke verdedigingslinie van je kat, maar dat betekent niet dat het altijd goed werkt. Er ligt altijd gevaar op de loer:

Ziekte

De weerstand vecht natuurlijk doorlopend tegen ziektes, maar gedurende het gevecht tegen virussen is de weerstand tijdelijk verzwakt. Als je kat ziek is, is het erg belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kat rust heeft. Als een ander virus de kans krijgt om het lichaam van je kat binnen te dringen, heeft het leger van je kat waarschijnlijk niet genoeg soldaten om de strijd aan te gaan met beide virussen!

Immunodeficiëntieziekte

‘Zo, dat is een hele mond vol. Immunodeficiëntieziekte houdt in dat de ziekte het gemunt heeft op de weerstand zelf. Dit is natuurlijk erg problematisch voor de gezondheid van je kat. Ze komen niet vaak voor, maar het is belangrijk dat je als katteneigenaar let op symptomen van deze aandoening. Als je kat over een lange periode geen tekenen van verbetering vertoont, is het raadzaam een dierenarts te bezoeken voor een diagnose.

Stress

Stress is een groot probleem voor je kat en kan veel invloed hebben op de staat van de weerstand. Stress wordt gekenmerkt door een verhoging van de bloeddruk, die bij aanhouden kan leiden tot littekens in de slagaders, wat vervolgens kan leiden tot ontstekingen. Stress heeft ook een grote invloed op de lymfeklieren van je kat. Lymfeklieren zijn een systeem van impulsgeleidende componenten die essentieel zijn voor het immuunsysteem. Daarom is het belangrijk dat je je kat niet onnodig onder stress plaatst en stressvolle situaties zo veel mogelijk probeert te vermijden.

Hoe bescherm je de weerstand van je kat?

Gelukkig zijn er wel dingen die je als eigenaar kunt doen om het immuunsysteem van je kat te stimuleren:

Dieet

Een gezond dieet is erg belangrijk voor de weerstand van je kat. Een uitgebalanceerd dieet dat voor een groot gedeelte bestaat uit proteïne is een stap in de goede richting om je kat te voorzien met een sterk immuunsysteem. Een dieet dat voornamelijk bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen kan juist het tegenovergestelde effect veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat je als eigenaar ervoor zorgt dat je kat gezonde voeding binnenkrijgt.

Beweging

Beweging is niet alleen een fantastische bezigheid voor je kat, maar het kan ook een positieve invloed hebben op het immuunsysteem. Het kan lichaamsfuncties bevorderen zoals de eiwitsynthese, bloedsomloop en spijsvtering. Deze lichaamsfuncties kunnen dan weer bijdragen aan een gezond en effectief immuunsysteem! Beweging moet wel altijd goed afgestemd worden met het dieet van je kat. Veel beweging betekent natuurlijk dat je kat meer calorieën moet consumeren zodat alle vitale organen en het immuunsysteem genoeg energie krijgen om gezond te blijven. Minder actieve katten, bijvoorbeeld katten op leeftijd, bewegen over het algemeen minder op een dag en hebben daarom ook minder calorieën nodig.

Suppletie

Er zijn ook verschillende supplementen beschikbaar die de weerstand van je kat kunnen stimuleren. Supplementen zijn echter een aanvulling op een gebalanceerd dieet en mogen nooit als vervanging gezien worden. Wanneer je een supplement kiest voor je kat is het belangrijk dat je voor de natuurlijke route kiest en chemicaliën zoveel mogelijk vermijdt. Kies voor een supplement dat verrijkt is met vitamines en mineralen die bijdragen aan de weerstand van je kat. Het immuunsysteem kan ook bevordert worden door botanische ingrediënten zoals Echinacea.

Bij Animigo willen wij het beste voor je poes. Daarom hebben wij een groot assortiment aan producten die kunnen bijdragen aan de gezondheid van je kat. Ontdek ons hele aanbod en shop wat je nodig hebt om je persoonlijke haarbal zo gezond mogelijk te houden!