maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Lever, nier en alvleesklier

De lever, nieren en alvleesklier zijn erg belangrijke organen en dragen bij aan de algehele gezondheid van je hond. Daarom is het essentieel dat deze organen goed werken. De lever en de nieren zijn beide verantwoordelijk voor het ontgiften van het lichaam. Als deze organen niet goed functioneren blijven gifstoffen langer dan gewenst in het lichaam zitten. De alvleesklier is verantwoordelijk voor het omzetten van voeding in energie. Hierdoor heeft je hond genoeg energie om lekker te wandelen in het bos en te spelen met andere honden. Het dieet van je hond kan bijdragen aan de gezondheid van deze 3 vitale organen. Ook supplementen kunnen ervoor zorgen dat de functie van de lever, nieren en alvleesklier bevordert worden. Ontdek hier ons aanbod aan supplementen voor de lever, nieren en alvleesklier van je hond!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

De lever, nieren en alvleesklier zijn erg vitale organen van zowel ons eigen lichaam als het lichaam van onze beste vriend. Helaas zijn deze organen vatbaar voor ontstekingen, wat voor irritatie kan zorgen. Alvleesklierontstekingen, leverproblemen en nierziektes zijn niet ongebruikelijk bij honden. Daarom is het belangrijk om te begrijpen hoe je deze vitale organen kunt verzorgen om zo gezond mogelijk te blijven. Een gelukkige hond is namelijk een gelukkig baasje!

Honden lever

De lever is niet alleen bedoeld om om zijn donder te krijgen als het weer weekend is. Het is een ongelooflijk belangrijk orgaan in ons lichaam. Het is simpel gezegd een filter, wat het goede van het slechte scheidt. Zo kan het lichaam de gifstoffen afvoeren zodat het niet in de bloedsomloop terecht komt. Leverziektes bij honden kunnen leiden tot permanente schade, wat zorgt voor enorme beperkingen wat je je hond natuurlijk niet gunt.

Wat veroorzaakt leverproblemen bij honden?

Er zijn veel oorzaken voor leverproblemen, maar de meest voorkomende oorzaak van leverproblemen is een slecht dieet. Als je je hond veel bewerkte voeding en chemicaliën te eten geeft, kan dit de gezondheid van de lever erg beperken. Daarom is het belangrijk om je hond op een uitgebalanceerd, gezond en natuurlijk dieet te zetten zodat de lever goed zijn werk kan blijven doen. Je kunt zelfs supplementen toedienen die ervoor geformuleerd zijn om de lever te verzorgen.

Honden nieren

De nieren zijn ook erg belangrijk voor het schoonhouden van het lichaam. De nieren, net als de lever, functioneren als filtersysteem. De nieren voeren slechte chemicaliën af via de urineweg. Maar net als bij de lever zijn ook de nieren vatbaar voor problemen.

Wat veroorzaakt nierproblemen bij honden?

Bij de lever kunnen er verschillende oorzaken zijn die tot problemen leiden. Bij nierproblemen is de oorzaak vaak makkelijker te traceren. Suiker. Nierproblemen kunnen snel ontstaan wanneer jij je hond te veel suiker geeft. Daarom is het belangrijk dat het dieet van je hond niet bomvol zit met suikerproducten.

Honden alvleesklier

De alvleesklier helpt bij het omzetten van voeding in energie, zodat je hond actief kan zijn gedurende de dag. De alvleesklier werkt ook samen met de nieren om de suikerwaardes van het bloed te reguleren. Tot slot heeft de alvleesklier een belangrijke bijdrage aan de vrijgave van hormonen in het lichaam. Hormonen zijn speciale chemicaliën die verschillende processen in het lichaam in gang zetten. De vrijgave van testosteron stimuleert bijvoorbeeld spieropbouw. Wanneer de alvleesklier aangetast is, kan dit tot verschillende problemen in het lichaam leiden.

Bij mensen wordt de alvleesklier aangetast door het drinken van te veel alcohol. Bij honden is de meest voorkomende oorzaak van alvleesklierproblemen een dieet dat te veel bestaat uit chemicaliën en suiker. Het negeren van alvleesklierproblemen kan leiden tot chronische complicaties.

Hoe verzorg je deze vitale organen?

De overeenkomende variabel om voor deze vitale organen te zorgen is het dieet. Een dieet dat niet gedomineerd wordt door suiker en chemicaliën is erg raadzaam om deze organen gezond te houden. Het samenstellen van een uitgebalanceerd dieet is erg belangrijk. Wees er zeker van dat het dieet niet gevuld is met bewerkte producten. De nieren hebben baat bij vers drinkwater. Zorg er ook voor dat je hond vaak genoeg wordt uitgelaten om te kunnen urineren.

Supplementen voor de lever, nieren & alvleesklier

JNaast een uitgebalanceerd dieet kunnen supplementen ook een erg goede aanvulling zijn om de gezondheid van deze vitale organen op peil te houden. Supplementen die geformuleerd zijn om deze organen te verzorgen zijn verrijkt met essentiële vitamines en mineralen. Indien je kiest voor suppletie, is het raadzaam om eerst natuurlijke supplementen te proberen. Natuurlijke supplementen bestaat, zoals de naam al zegt, uit natuurlijke ingrediënten en zijn dus vaak vrij vaak chemicaliën. Ze zijn ook vaak ontworpen met als doel erg smakelijk te zijn voor je hond. Zo ervaar je ook geen problemen met de kieskeurige eter!