maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Vachtverzorging

De vacht van je poes is erg belangrijk voor haar welzijn en gezondheid. Daarom wassen ze zichzelf dagelijks, wat soms nog wel eens kan leiden tot vervelende haarballen. Dat is weer een ander probleem. De vacht van je kat heeft een natuurlijke vetlaag die ervoor zou moeten zorgen dat de vacht er goed uitziet en dat ongedierte op afstand blijft. Dit werkt niet altijd perfect en daarom kan je kat soms wel wat hulp gebruiken. Onze supplementen zijn geformuleerd met natuurlijke ingrediënten waarvan het effect op de huid en vacht bekend is. We hebben bijvoorbeeld een supplement ontwikkeld dat vlooien en teken bestrijdt en ook een verzorgende shampoo samengesteld. Ontdek hier ons assortiment met supplementen en verzorg de huid vacht van je leeuw!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Katten houden zichzelf goed schoon in vergelijking met honden en andere huisdieren. Als je even naar ze kijkt is de kans groot dat ze zichzelf aan het schoonlikken zijn. Ook ontwijken ze maar al te graag modder, plassen en viezigheid. Toch kan je als eigenaar helpen om je kat nog schoner en hygiënischer te houden. Dit bevordert namelijk ook het welzijn van je poes!

Grooming voor katten

Het uiterlijk van je kat verzorgen zorgt natuurlijk voor een mooie uitstraling, maar het heeft veel meer dan alleen maar fysieke voordelen. Uiterlijke verzorging voor katten bestaat uit het verzorgen van de vacht, huid, ogen, tanden en nagels. Daarom is het belangrijk dat je weet wanneer en hoe je dit moet doen om je kat zo gezond en mooi mogelijk te houden!

Waarom heeft je kat uiterlijke verzorging nodig?

Een vies lichaam geeft ons niet alleen een verschrikkelijk gevoel, maar het kan ook leiden tot irritatie, jeuk of zelfs infecties. Bij katten is dit niet anders. Uiterlijke verzorging zorgt ervoor dat je je kat natuurlijk mooi houdt maar ook dat viezigheid niet ophoopt en dat je de kans op infecties minimaliseert. Denk bijvoorbeeld aan het borstelen van de vacht of klitten te voorkomen, het poetsen van de tanden om tandvleesontstekingen te voorkomen en natuurlijke de favoriet van alle katten: het bad. Als je tijd besteedt aan de uiterlijke verzorging van je kat geeft dit je ook de kans om ze te checken om eventuele wonden, teken, infecties, etc. en in actie te komen voordat het verergert. Uiterlijke verzorging voor je kat stimuleert ook het emotionele welzijn en laat zien dat je om haar geeft.

Grooming voor kittens

Begin zo vroeg mogelijk met uiterlijke verzorging. Zo kan je kat eraan wennen en heb je op latere leeftijd minder problemen. Uiterlijke verzorging van kittens is waarschijnlijk wat lastiger dan bij een volgroeide kat. Ze vinden het misschien eng en zijn erg nieuwsgierig naar wat je eigenlijk aan het doen bent. Begin dus langzaam en introduceer beetje bij beetje een nieuwe tool. Doe niet alles in één keer. Overweeg ook om je kitten te belonen wanneer ‘ie braaf stil heeft gezeten tijdens de beurt!

Hoe vaak moet je het uiterlijk van je kat verzorgen?

Er is geen specifiek schema waaraan jij jezelf kan houden als het gaat om katten-grooming. De nagels van jouw poes groeien misschien harder dan die van je buurvrouw. Daarom is het altijd belangrijk om de richtlijnen met een korreltje zout te nemen en om vooral te kijken naar jouw kat.

Grooming Kortharig Middelharig Langharig
Borstelen 1x per maand 1x per week 1x per dag
In bad 1x per maand 1x per maand 1x per maand
Nagels knippen 1x per 1-2 maanden 1x per 1-2 maanden 1x per 1-2 maanden
Tandenpoetsen 1x per week 1x per week 1x per week
Ogen & oren schoonmaken 1x per 2-4 dagen 1x per 2-4 dagen 1x per 2-4 dagen

Professionele verzorging voor katten

Als je het liever niet zelf doet kun je het natuurlijk ook laten doen door een professional. Deze dames en heren zijn speciaal opgeleid om jouw kat de beste uiterlijke verzorging te kunnen bieden zodat ze er weer fris en fruitig uitzien. Zoek naar salons bij jouw in de buurt en ga eens in gesprek met een werknemer op de mogelijkheden te bespreken. Je kunt ook het werk uitbesteden aan een professional in de kitten-fase, zodat ze er goed aan kunnen wennen. Wanneer ze dan compleet gewend zijn aan de routine, kun jij het op latere leeftijd overnemen.

Uiterlijke verzorging voor katten is dus erg belangrijk. Het draagt bij aan zowel hun fysieke en mentale welzijn. Het laat je kat er natuurlijk schitterend uitzien, maar het laat hen ook zien dat we om ze geven. Dit stimuleert het emotionele welzijn en creëert een sterke band tussen kat en eigenaar. Bij Animgo willen we het beste voor je kat. Ontdek nu ons assortiment. Veel plezier met shoppen!