maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Welzijn

Het welzijn van je hond bepaald natuurlijk hoe gelukkig hij door het leven gaat. Maar het welzijn is een erg complex iets. Het welzijn wordt namelijk opgemaakt door veel verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de vachtgezondheid, spijsvertering, hersengezondheid, mondhygiëne en het immuunsysteem. Om het welzijn van je hond te bevorderen gebruiken wij bij Animigo natuurlijke ingrediënten in onze supplementen waarvan de effecten grondig onderzocht zijn. We vermijden zo veel mogelijk het gebruik van schadelijke chemicaliën en proberen jou een alternatief te bieden voor medicatie. Kies jij ook puur natuur? Ontdek hier onze supplementen voor het welzijn van je hond en ga samen gelukkiger door het leven!
Lees meer

Alle producten in deze categorie

Als je een hond hebt, weet je dat ze zo veel meer zijn dan alleen een dier die we bij ons hebben. Ze zijn loyaal, liefdevol en maken deel uit van de familie. We zorgen voor ze zoals we voor onszelf zouden zorgen. Daarom is het welzijn van je hond erg belangrijk. Het welzijn van je hond wordt ondersteund door verschillende onderdelen. Denk aan hygiëne, regelmatige beweging, goede voeding en een gezonde band tussen dier en baas.

Wat is een goed dieet voor je hond?

Één van de belangrijkste dingen om te overwegen is het dieet van je hond. Zorg ervoor dat je een gezond en uitgebalanceerd dieet samenstelt voor je hond dat verrijkt is met vitamines, mineralen en belangrijke vetzuren zoals Omega 3. Er zijn vele verschillende soorten voeding voor je hond, dus kiezen kan moeilijk zijn. Wij raden aan om voeding te kiezen wat rijk is aan essentiële vitamines, mineralen, vetzuren en proteïne. Je hond zal je bedanken!

Honden multivitamine

Er zijn verschillende vitamines en mineralen waar je hond baat bij heeft. Voedingsmiddelen bevatten vaak één of een paar van deze belangrijke nutriënten, maar nooit allemaal. Om er zeker van te zijn dat je hond genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt, is een multivitamine raadzaam. Honden multivitamine tabletten of capsules zijn speciaal geformuleerd om je hond te voorzien van essentiële nutriënten voor een gezond lichaam!

Vitamine / mineraal Voordeel
Vitamine A Voor de huid, het gezichtsveld en immuunsysteem
Vitamine B Metabolisme, huid, haar, vermoeidheid, gezichtsveld en psychologische functies
Vitamine C Collageen voor botten, kraakbeen, tanden, tandvlees en het immuunsysteem
Vitamine D Botten, spieren, tanden en het immuunsysteem
Vitamine E Beschermt cellen tegen oxidatieve stress
Calcium Spieren, spijsverteringsenzymen, botten en tanden
Koper Haar en huidpigmentatie
IJzer Cognitieve functie, energieleverend metabolisme, immuunsysteem en vermoeidheid
Magnesium Elektrolytenbalans, energieleverend metabolisme, zenuwstelsel, spieren en eiwitsynthese
Potassium Zenuwstelsel, spierfunctie en bloeddruk
Selenium Haar, nagels, schildklierfunctie en immuunsysteem

Hartgezondheid

Goede voeding is ook de sleutel tot een gezond hart. Sommige bovenstaande nutriënten zijn erg goed voor het hart, zoals Potassium, Calcium en vitamine E. Deze kunnen gevonden worden in voeding zoals bananen, melk en zaden. Dit is natuurlijk voeding wat je niet zo snel aan je hond zou geven. Daarom is een speciaal supplementen voor je hond veel makkelijker om ervoor te zorgen dat je hond toch nog alles binnenkrijgt wat ‘ie nodig heeft. Aminozuren zoals L-carnitine en Taurine zijn ook belangrijk voor het hart.

Goed gezichtsveld

Honden zijn even afhankelijk van hun gezichtsveld als wij. Dus als hun gezichtsveld afneemt, kan dat voor ernstige emotionele schade zorgen. Vitamine C en E kunnen beide bijdragen aan een gezond gezichtsveld. Een goed plantaardige ingrediënt om in hun dieet te verwerken zijn bosbessen. Deze kunnen helpen hun zicht te beschermen en hun nachtzicht te ondersteunen. Luteïne is belangrijk omdat het visuele prestaties kan ondersteunen en kan helpen bij leeftijdsgerelateerde degeneratie.

Sport

Sport is ook belangrijk voor het welzijn van je hond. Ze halen erg veel voldoening uit het dagelijkse loopje. Als vuistregel wordt gezegd dat je je hond 2x per dag 15 minuten per keer moet uitlaten. Je hond kan ook veel plezier hebben als je eens een balletje gooit of touwtje met ‘m trekt. Activiteiten die je samen met je hond doet heeft niet alleen fysieke voordelen, maar het bouwt ook een emotionele band op waar je hond veel baat bij kan hebben.

Socializen & training

Heeft je hond vriendjes? Socializen met andere honden houdt onze eigen hond gelukkig en vrolijk. Het kan ook een goede leerervaring zijn voor je hond. Andere honden zouden zijn of haar slechte gedrag kunnen corrigeren. Dit is erg voordelig voor pups die de wereld nog aan het ontdekken zijn. Als jij een goede relatie met je hond wilt, moet je zo vroeg mogelijk beginnen met het socializen en trainen van je beste vriend. Goed gedrag zorgt ervoor dat jij minder kwaad wordt waardoor jullie band alleen maar versterkt wordt.

Hygiëne

Honden hoeven niet iedere dag te douchen, maar ze hebben alsnog baat bij hygiëne. Heb je ook door dat je hond z’n eigen poten likt voor het slapen? Honden hebben baat bij persoonlijke hygiëne en dit weten ze door hun eigen instinct. Natuurlijk kan jij als baasje hierbij helpen. Denk aan het regelmatig borstelen van de vacht, de huid hydrateren en zorgen van zowel de vacht als huid schoon zijn. Dit voorkomt een schilferige huid, rode plekken of zelfs ontstekingen veroorzaakt door ongedierte.

Een bezoek aan de dierenarts

De gezondheid van je huisdier is vaak afhankelijk van de keuzes die jij maakt. Je hond heeft periodieke gezondheidschecks nodig. Dit concludeert bijvoorbeeld of je hond gezond is, ziektes heeft of wel wat extra voeding kan gebruiken. De dierenarts is misschien niet de favoriete plaats van je hond, maar zonder dat ze het zelf weten zijn ze er alleen maar om ze te helpen. Honden hebben ook vaccinaties nodig om gezond te blijven. De puppy-vaccinaties zijn extreem belangrijk!

Er zijn dus allerlei dingen die je kunt doen om het welzijn van je hond op peil te houden. Stel een goed dieet samen, wandel genoeg, speel met ze, denk om hun hygiëne en bouw een goede band met ze op. Zo haal jij het beste uit je hond! Ontdek ons hele assortiment en shop het beste van het beste voor jouw trouwe viervoeter!