maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Vachtverzorging

Op natuurlijke wijze vlooien bij honden bestrijden

Vlooien en teken bij honden zijn helaas nog altijd een veelvoorkomend probleem. Ze zijn nu eenmaal overal en kunnen zich gemakkelijk aan jouw hond vastklampen. Bovendien kunnen de eitjes lang overleven en dus na maanden alsnog uitkomen. Dacht je er vanaf te zijn, en kun je dus mooi weer opnieuw beginnen. Hoe kom je definitief van die vervelende parasieten af? En hoe voorkom je dat ze terugkomen? Wij helpen met je het vinden van een natuurlijke behandeling tegen vlooien bij honden die niet schadelijk is voor jouw geliefde dierenvriend.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is misschien een beetje te laat om dit te zeggen, maar voorkomen is beter dan genezen. Toch willen we dit nog benadrukken, want vlooien en teken kunnen altijd weer tevoorschijn komen. Helaas is het niet iets waar honden maar één keer last van hebben en er dan immuun voor zijn. Dit is dus ook dé oplossing om een nieuwe vlooienplaag te voorkomen. Wij raden iedereen daarom aan om een antivlooien en -teken hondenmiddelen aan te schaffen waarmee je jouw hond om de paar weken behandelt. Deze middelen zijn verkrijgbaar als tabletten of poeders die door de voeding gemengd kunnen worden en druppels die op de vacht aangebracht kunnen worden.

Zorg ervoor dat je gaat voor een natuurlijk middel tegen vlooien en teken voor honden, omdat deze onschadelijk zijn voor dieren. Er bestaan bijvoorbeeld ook sprays en poeders die zowel jouw hond ziek kunnen maken als ze het binnen krijgen, maar ook bijvoorbeeld schadelijk zijn voor vissen wanneer jouw hond daarna een sloot in springt. Dus het beste vlooien en tekenmiddel bij honden is een natuurlijk middel.

Teken verwijderen bij honden

Teken zijn gelukkig een stuk gemakkelijker te verwijderen dan vlooien bij honden te bestrijden zijn. Teken nestelen zich vast in de huid van de hond en laten vanzelf weer los zodra ze voldoende bloed hebben opgezogen. Je kunt ze met een speciaal tangetje losdraaien en dan ben je er in principe vanaf. Toch kunnen ze hardnekkig zijn en moet je zorgen dat je ze er voorzichtig uit wrikt. Als je teken gewoon uit de huid trekt, kunnen de tandjes blijven zitten, waardoor het nog steeds irriteert. Hier lees je meer over wat je moet doen als je teken niet goed hebt verwijdert.

Vlooien bij honden bestrijden

Een hond kan veel last hebben van vlooien. De vlooienbeten kunnen verschrikkelijke jeuk opleveren en zelfs een beetje pijnlijk zijn. Het is dus belangrijk om vlooien bij jouw hond zo snel mogelijk te bestrijden. Er zijn verschillende antivlooien honden producten op de markt die hierbij kunnen helpen. Het is belangrijk om eerst jouw hond een flinke wasbeurt te geven. Hiervoor zijn speciale antivlooien honden shampoos verkrijgbaar die zowel de vlooien als de eitjes doden. Het is verstandig dit een aantal keren te herhalen zodat je zeker weet dat alle eitjes ook vernietigd zijn.

Je huis ontdoen van vlooien

Helaas beperken vlooien zich niet tot de vacht van jouw hond, maar nestelen ze zich echt overal. Zelfs jij kunt last krijgen van de vlooien die jouw hond meeneemt. Alleen de hond wassen is dus echt een gevalletje dweilen met de kraan open. Álles moet schoon.

Vlooien kunnen zo’n 20 tot 30 eitjes per dag leggen en die kunnen overal in je huis voorkomen. Vaak begint het bij het hondenbed, maar je kunt ze ook vinden op hondenspeeltjes, beddengoed, de meubelen en zelfs tussen de plinten en in alle mogelijke kieren. Alles moet dus schoongemaakt worden. Alles wat in de wasmachine kan, moet in de was. Verder moet alles gestofzuigd worden, ook de auto als de hond hier regelmatig in zit.

Omgevingsspray tegen vlooien

Voor de plinten en eventuele kieren bestaan speciale omgevingssprays waarmee je vlooien kunt doden. Het is belangrijk dat dit niet wordt overgeslagen, omdat de eitjes zo lang kunnen overleven. De eitjes komen uit met behulp van trillingen. Het gebeurt dus regelmatig dat mensen op vakantie gaan en bij terugkomst de eitjes als het ware wakken schudden door de nieuwe trillingen na een periode van rust. Neem dus echt het zekere voor het onzekere en zorg dat alle eitjes dood zijn.

Vlooien bestrijden op natuurlijke wijze

Vroeger was er nog niet veel beschikbaar in de strijd tegen parasieten bij honden. Tegenwoordig is er van alles en nog wat te verkrijgen en verkiezen mensen gelukkig de natuurlijke middelen boven chemische alternatieven. Dit omdat is gebleken dat deze chemische middelen ook schadelijk kunnen zijn voor de hond zelf. Of je nu op zoek bent naar een antivlooien honden shampoo, omgevingsspray of preventieve oplossingen tegen vlooien bij honden, kies voor een natuurlijke oplossing. De volgende producten kun je vinden met natuurlijke middelen die de vlooien afweren:

  • Antivlooien en -teken spot on druppels
  • Antivlooien en -teken halsbanden
  • Antivlooien en -teken tabletten of poeders voor door de voeding
  • Antivlooien hondenshampoo
  • Antivlooien omgevingsspray
  • Antivlooien vacht spray

Let op bij vacht sprays en poeders, deze zijn nog steeds verkrijgbaar in chemische vormen die voor verschillende huidklachten kunnen zorgen. Let goed op de informatie op de verpakking om er zeker van te zijn dat de producten niet schadelijk zijn voor jouw hond.

Andere interessante artikelen