maandag - vrijdag | 9.00 - 14.00

Hoe je kunt voorkomen dat jouw hond blaft

Hoeveel je ook van je hond houdt, overmatig blaffen is altijd vervelend. Wij helpen je graag met het aanpakken van dit probleem dus lees snel verder om te ontdekken wat je aan het geblaf van jouw hond kunt doen.

Loopt jouw hond de hele dag te huilen en jammeren? Dan is stress waarschijnlijk de oorzaak. Honden zijn gevoelige dieren en kunnen van verschillende dingen gestrest raken. Maar maak je geen zorgen! Onze experts bij Animigo hebben enkele handige tips om je te helpen stress bij honden tegen te gaan.

Om te beginnen: waarom blaft jouw hond?

Honden blaffen om opwinding over te brengen, maar ook omdat ze stress of angst voelen. Deze stress kan worden veroorzaakt door een aantal dingen, van eenzaamheid, zich ongemakkelijk voelen (bij mensen of andere honden) of omdat ze angstig zijn.

Oplossingen

Gedrachstraining

Gedrachstraining

Een hondentraining is altijd een goede eerste stap als je niet precies weet wat er aan de hand is met jouw hond. Hiermee kun je, naast het overmatig blaffen, ook onder andere gedragsproblemen, zindelijkheidsproblemen en verlatingsangst aanpakken. De meeste hondeneigenaren gaan wel met hun puppy naar puppytraining, maar ook voor oudere honden is het een oplossing bij ongewenst gedrag.

Bij de hondentraining kun je werken aan de triggers die het overmatig blaffen veroorzaken. Samen met een professional kun je uitzoeken wat deze triggers precies zijn. Vervolgens ga je werken aan de reactie van jouw hond, zodat deze niet meer blaft bij de aanwezigheid van deze triggers. Dit is een proces dat tijd en geduld vergt, maar uiteindelijk is het het waard.

Een andere belangrijke factor die mensen vaak vergeten, is dat wanneer jouw hond zich in de buurt van slecht gedragende honden bevindt, dit gedrag waarschijnlijk wordt gekopieerd. Het bijwonen van trainingssessies met rustige honden in een ontspannen omgeving kan ervoor zorgen dat jouw hond ook kalmer wordt.

Blokkeer blaftriggers

Blokkeer blaftriggers

Je ziet vaak dat honden heftig reageren op mensen die voorbij lopen of vogels of katten die in de buurt komen. Het blokkeren van het zichtveld van jouw hond, bijvoorbeeld door een hek of struiken te plaatsen, kan ervoor zorgen dat jouw hond minder wordt getriggerd en minder heftig reageert. Vaak is het geblaf in deze situatie een reactie uit angst, jouw hond heeft het idee dat de vreemdeling een bedreiging vormt en zich hiertegen moet verdedigen.

Als jouw hond in huis veel blaft als er mensen langs lopen, kun je de gordijnen dicht laten om triggers te voorkomen. Uiteraard is dit geen permanente oplossing, maar het helpt wel om te voorkomen dat jouw hond de hele buurt bij elkaar blaft als jij aan het werk bent.

dog capsule

Zorg voor afleiding

Een bekend voorbeeld van een blaftrigger is de postbode. Vooral omdat deze daadwerkelijk richting het huis loopt, zien veel honden de postbode als een bedreiging en speelt hun instinct op dat ze verteld dat ze zichzelf en hun familie moeten beschermen.

Een gemakkelijke manier om te voorkomen dat jouw hond blaft naar de postbode, is om jouw hond af te leiden op het moment dat de post normaal wordt bezorgd. Ga lekker met de hond spelen of pas etenstijd aan, aan de tijden van de postbode. Zo zorg je ervoor dat hun aandacht ergens anders is, en zullen ze vanzelf inzien dat de postbode hun aandacht niet waard is.

Geef ze voldoende lichaamsbeweging

Zorg voor afleiding

Een andere oorzaak van overmatig blaffen is enthousiasme. Vaak is dit het gemakkelijkste te merken wanneer je de riem pakt en jouw hond heftig begint te blaffen. Jouw hond wil gewoon graag wandelen, en uit dit nogal vocaal. Dit is geen slechte zaak! Maar het zou er op kunnen wijzen dat je niet voldoende met jouw hond gaat wandelen. Afhankelijk van het ras moet jouw hond om gezondheidsredenen sowieso altijd de juiste hoeveelheid beweging krijgen, maar als ze de hele dag binnen hebben gelegen, zullen ze natuurlijk opgewonden zijn om je te zien! We raden je aan om met ze te gaan wandelen voordat je ze verlaat, zodat ze zich meer ontspannen voelen en minder energie hebben als ze alleen zijn. Laat wel wat speelgoed liggen, zodat ze ook overdag wat vermaak hebben.

Zorg voor afleiding

Zorg voor een routine

Laat jouw hond 's ochtends voordat je vertrekt, en' s avonds als je terugkomt, uit. Doe dit elke dag en jouw hond leert wat hij kan verwachten en zal daarom niet al te opgewonden raken. Als de dingen te veel veranderen, is dit nog een kans voor jouw hond om nerveus te worden. Bovendien zorgt een avond wandeling er ook voor dat jouw hond moe wordt en vergroot je daarmee de kans dat deze de hele nacht doorslaapt.

Probeer natuurlijke supplementen

Probeer natuurlijke supplementen

Als jouw hond gestrest is, biedt Animigo een aantal uitstekende producten die zijn ontworpen om honden te helpen zich in veel omgevingen meer ontspannen en comfortabel te voelen. We hebben stressondersteunende capsules, kalmerende pasta en zachte kauwsnacks die allemaal een rustgevend gevoel geven.

In conclusie

in conclusion

Het is dus belangrijk om te zorgen voor een rustige omgeving voor jouw hond, en voldoende beweging waar deze zijn/haar energie in kwijt kan. Jouw hond kan gaan blaffen uit verveling, door plotselinge veranderingen, door triggers van buiten af en door stress. Zorg dat je de oorzaak voor overmatig blaffen ontdekt en aanpakt.

Andere interessante artikelen

Aanbevolen Producten

Delen met